04.06.2015

Planteloppemarked lørdag 6. juni kl. 10.30

Alltid god stemning på hagelagets planteloppemarked
hvor du ofte kan gjøre deg et kupp!
Lørdag 6. juni kl. 10.30 arrangerer Sortland hagelag planteloppemarked på torget på Sortland.

Donasjoner
Plantene vi selger på markedet, er i all hovedsak donert fra medlemmer i lagets overskudd. Her pleier det å være både vanlige og særs uvanlige planter å få tak i, og et variert utvalg. Men det kommer altså an på hva slags planter som har vokst godt i medlemshager i det siste.

Aurikler og løpstikke
Det har blitt antydet at det kan bli en del aurikler til salgs i år, store planter med løpstikke vet vi også at vi har for salg. Sistnevnte er også kalt kjærlighetsurt, og er en stor, grønn staude som man kan lage kryddersalt av, eller for eksempel bruke som krydder i suppa.
Skulle du ha overskudd i hagen selv, blir vi glade om du vil donere – da kan du levere dem ferdig pottet og renset for ugress til noen i laget.
Har du ikke det og heller ikke trenger å kjøpe planter men er hageinteressert, setter vi likevel pris på om du tar turen innom for en trivelig hageprat. Men vi må advare – det er fort å bli fristet, når du først kommer innom… Vi har så og si alltid noe som er spennende for de fleste.

Spennende foredrag
Loppemarkedet er altså hagelagets faste inntektskilde, som muliggjør spennende foredrag med hagekapasiteter fra hele landet. Sist hadde vi Kari Rudi på besøk med både foredrag og kurs. Hun er ei kjempeflink dame som lager spennende dekorasjoner, og blant annet har levert produkter til slottet og kronprinsbryllupet.
Dersom mange støtter oss på lørdag, blir det kanskje flere anledninger til å lære fra dyktige fagfolk som henne.

Ingen kommentarer: