17.10.2013

Vi gikk i frø! Trivelig hagelagskveld

Jo, det skjedde 8.oktober på i Frivilliglokalene. Det blei et trivelig møte der rundt 20 av oss medlemmer møttes i høstens ene hagelagskveld. Og de frammøtte hadde med seg frø fra hagene sine. Folk er flinke til å ta vare på frø, merke dem og posjonere slik at andre kan få/ bytte. Praten gikk om de plantene vi nå får til våren, og giverne av frøene gav råd om hvordan og hvor planten skal plantes for å trives.

På frøbyttekveldene er det både frø til vanlige stauder og sommerplanter til de mer eksklusive som det tar noen år før de kommer. ”Vel verdt å vente på”, som Turid sier, -husk bare på å merke stedet der disse er sådd. Godt er det også å høre på de erfarne hvordan de gjør det.

Ingmar, som bor bortpå Holand, hadde med seg georginknoller til utdeling. Han fortalte hvordan han tørker plantene/røttene og overvintrer dem. Han har også erfaring med å dele dem før planting om våren,- pass bare på å få med et ”øye” til hver delte del av gammelrota.

Så var det jo kaffe med vafler og kringle. Medlemmene er stadig flinke til å ta med
fine ”grønne” gevinster, -mange gevinster. Men som vanlig var det noen som ikke vant.
Kanskje vi skal innføre å hanoen trøstepremier??

Sett av torsdag 21.november, oppmøte kl 19 på Frivillig! Da er det årets siste hagelagskveld, med juletema! Eva, daglig leder på Plantesenteret, er årets blomsterdekoratør. Vi er glade hun takket ja til å komme til oss. Og den kvelden blir det ikke tørr kringle, nei. Vi skal hygge oss med bedre bakst.

Har du anledning/ lyst til å bidra med baking, ta sms-kontakt med Ruth Andreassen, mob.nr 905 60 393, eller Birgit: 909 86 897. Gevinster er også godt å få.

Kom innom!

Ingen kommentarer: