24.03.2011

Trivelig hagelagskveld

Onsdag 23. mars var det hagelagskveld på Frivilligsentralen. Drøyt 20 møtte opp for temaet "Vårløker" og vårstell. Olaug Vassbotn dro i gang og fortalte om de som settes på våren og hvordan vi gjør med dem - samt de som helst settes på høsten og blomstrer på våren. Gi gjerne en slump gjødsel når bladene stikker opp nå til våren, men pass på å ikke få gjødsel på selve blad/blomster, da kan det bli svimerker.


Ellers kunne hun melde at snøklokkene har blomstret hos henne i fjorten dager nå! Det kan altså være lurt å plassere vårløker der man ser at det tiner aller først på tomta - gjerne et sted man ofte går forbi og får sett dem. :) Et annet tips nå til våren er å planlegge for høstsettinga av løk - det er på denne tiden lettest å se hvor hen man skulle hatt en klynge med forskjellige løkblomster - noter, og ordne det på høsten slik at de er på plass neste vår.

- Ruth hadde tatt med en flott rugekasse (i blåbyfarger - men kunne også fås i "vanlig" farge) for fugler, som elever på ungdomsskolen i Sortland lager for salg. Hun tar imot bestilling for elevbedriften Fuglan i Husan. (Ruth, tlf. 905 60 393)

Som vanlig ble det også tid til litt generell hageskravling rundt bordene innimellom, lotteri med "grønne" gevinster, og litt informasjon om hagelagets aktiviteter framover.

Ingen kommentarer: