18.11.2009

Årets siste, men kjempetrivelig!

Mandag 16. november møtte rundt 40 opp til storkveld i hagelaget. Stauder fra frø sto på programmet, og det var tydelig populært.

Magnar Aspaker fra Kila utenfor Harstad er en ivrig staudesåer. Han prøver det meste, og vet dermed mye om hvilke sorter som er verdt å bruke tid på her nord. Han samler også frø fra egen hage, og har frøliste på veldig mange sorter.

Magnar begynte foredraget med å fortelle hvordan man sår stauder fra frø. Når sår man, og hva trenger man?
– Det er ikke så komplisert som det kanskje høres ut.

Flotte bilder
Så fikk vi en sekvens med bilder av staudene han hadde tatt med seg frø av. Det ble flittig notert i salen underveis, her var det tydelig at en del ble fristet til å prøve selv.

Til slutt viste han bilder av fjonge snacksplanter for de med sans for helt spesielle saker – årets høydepunkter i Magnars hage. Man kan nok så selv, men da må man skaffe frøene andre plasser.

Mange fristelser
Som vanlig hadde vi kaffe og kaker, og Magnar la ut mange poser med frø ut på bordene, slik at folk fikk leite seg fram til de sortene man hadde lyst på.

Ikke en pose ble igjen, da folk forlot, så her blir det nok mange nye, spennende sorter i hagene på Sortland de neste årene.

Kvelden ble avsluttet med vårt «grønne» lotteri, og mange gikk også heim med fine premier. En skikkelig trivelig aften, lyder tilbakemeldingene vi har fått.

- Fant du ikke frøene du var ute etter, eller du har lyst på flere sorter, kan du jo ta kontakt med Magnar og høre om han har dem. Adressen til nettsida hans er www.magnar.aspaker.no hvor du i tillegg til hele frølista hans (han har mye mer enn han hadde med seg!) finner mange bilder av planter han har i hagen sin. En ypperlig side for å drømme seg bort litt i mørketida.

Ingen kommentarer: