29.07.2009

Feiring av årets hagelag!

Visst er den flott, urtehagen til Rigmor!
Men også i resten av hagen finnes det spiselige planter
.


Søndag 30. august feiret vi at Sortland hagelag er kåret til Årets Hagelag 2009 av Hageselskapet.

Feiringen startet med hagevandring hos Rigmor Solberg. Stephen Barstow deltok, og selv om det ikke var så enkelt med så mange deltakere i én hage samtidig, ble det en spennende og lærerik vandring.

Så forflyttet vi oss innendørs til bygdehuset på Folkvang, og fortsatte der med bespisning fra felles koldtbord og feiring. Det var både mat og kaker/desserter, et variert matbord. Hagelaget ordnet lammelår og en smak av kvalkjøtt, og ellers hadde vi for eksempel vaktelegg, sildesalat, potetsalat, multekrem, blåbærrullade, og mange flere gode ting. Her fikk vi virkelig smake markens grøde på mange måter.

Flere gjester
Vi hadde invitert flere gjester. Stephen Barstow var kommet fra Trøndelag, og Kjell Dragland m/fru hadde kjørt fra Grytøya for å være med. Fra Lofoten (Vestvågøy hagelag) kom det tre stykker, og Harstad stilte opp med to. Kjempekoselig at disse ville dele denne kvelden med oss.

Spennende salat
Stephen har god greie på spiselige saker. Ikke bare skal han var han med og lærte oss nye ting hos Rigmor, han hadde også med seg en spennende salat til matkvelden. En uhøytidelig spørrekonkurranse gikk ut på hvor mange forskjellige sorter det fantes i salaten. Hun som hadde gjettet på 200 sorter gikk av med seieren, da det faktisk var hele 209 forskjellige sorter oppi den fargesprakende bollen. Og det artigste av alt, det var faktisk mange som turte å smake på den. Oppskriften ligger her.

Ingen kommentarer: