25.08.2009

Kjempefin tur til Lofoten

Lørdag 22. august skulle nesten 30 stykker på hagelagstur til Lofoten. Det høljet om morran, og spenningen var stor om i det hele tatt det skulle dukke opp noen til bussen. Men vi hadde kledd oss godt med regntøy og paraplyer, og alle kom. Vi kjørte av gårde med godt humør, plukket opp flere ved Strand, Sigerfjord og Raftsundbrua, og så stoppet vi ikke før ved museet i Kabelvåg.

Her møtte vi Judith van Koesveld, som guidet oss gjennom den gamle hagen ved folkehøyskolen på Finneset, og museumshagen og urtehagen i Storvågar. Vi var også innom Judith sin egen hage, der hun solgte Plantearven-planter og litt urteprodukter. Her var det mange som handlet forskjellig. Vi fikk også se gjennom album som dokumenterte en del av arbeidet med og plantene i den gamle hagen ved folkehøyskolen, interessant var det å se.

Så kjørte vi av gårde til skolestua. Her møtte vi flere fra Vestvågøy hagelag, som overraskende spanderte hele middagen på oss! Deilig baccalao med tilbehør, kaffe og kake etterpå - i trivelige omgivelser. Da vi kjørte videre hadde det blitt skikkelig oppholdsvær, som faktisk varte helt til vi var nesten heime igjen.

Så bar det videre til Solstranda, hvor Torill og Boy Asle bor. De har en innholdsrik og fantasifull hage, med både mennesker, fugler, dyr og insekter. I tillegg til å se forskjellige høns, ender, vaktler og påfugler, bier, hund og katt, fikk vi smake på hjemmelaget vin og honning rett fra kuben. Det var jammen godt at vi hadde satt av god til, for likevel blei vi forsinket, så mye var det å oppleve her.

Så kjørte vi videre til Gravdal, hvor Gerd Wibeche ventet. Her var det også en del å se til tross for at det er blitt seint på sommeren. Hun har både drivhus og dam, klatreplanter, busker og stauder - og bærbuskene bugnet.

Til slutt stoppet vi på Bøstad, hos Anne Grethe. Her gikk de fleste rundt og gapte, for så mange fuchsia i én hage er det sjelden man ser. Og så mange forskjellige, fine sorter! Imponerende. Her blei vi spandert kaffe og kaker på, og også fikk vi smake litt forskjellige hjemmelagete likører/vin. Det var ikke måte på hva de fant på, disse lofotingene.

Så satte vi kursen heimover. Underveis hadde vi på en ung haiker, som nok ikke hadde vært borti noe lignende følge før.

(Bilder kommer i neste Hagelangs, om ikke så lenge.)

Ingen kommentarer: