Porsjoner: 4
Ingredienser
- 4 plater gelatin
- 3 dl TINE Matfløte
- 2 ss sukker
- 3 dl TINE Kesam Vanilje
Jordbær i sukkersaus:
- 2 dl vann
- 1 dl sukker
- 500 g jordbær
- ½ potte basilikum
Slik gjør du
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det i fløten. La det avkjøles noe.
- Bland forsiktig i Kesam og rør godt. Fordel dessereten i 4 porsjonsglass og sett dem kjølig i ca. 3 timer, eller over natten.
Jordbær i sukkersaus:
- Kok opp vann og sukker i en kjele og la det koke noen minutter. Strimle baslikumbladene. Trekk kjelen fra varmen, tilsett bladene, men hold av noen til pynt. Avkjøl blandingen. Skjær jordbærene i biter og legg dem i den kalde laken. La det trekke litt på kjølig sted, gjerne natten over.
Ved servering:
- Legg jordbærene og litt av sukkersausen over desserten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar