31.08.2001

Dessert med basilikumjordbær

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 4 plater gelatin
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 2 ss sukker
  • 3 dl TINE Kesam Vanilje

Jordbær i sukkersaus:

  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 500 g jordbær
  • ½ potte basilikum

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det i fløten. La det avkjøles noe.
  2. Bland forsiktig i Kesam og rør godt. Fordel dessereten i 4 porsjonsglass og sett dem kjølig i ca. 3 timer, eller over natten.

Jordbær i sukkersaus:

  1. Kok opp vann og sukker i en kjele og la det koke noen minutter. Strimle baslikumbladene. Trekk kjelen fra varmen, tilsett bladene, men hold av noen til pynt. Avkjøl blandingen. Skjær jordbærene i biter og legg dem i den kalde laken. La det trekke litt på kjølig sted, gjerne natten over.

Ved servering:

  1. Legg jordbærene og litt av sukkersausen over desserten.

Ingen kommentarer: