31.08.2001

Foccacia med basilikum, tomater og oregano

(glutenfri,men kan bakes med vanlig mel)
3 dl lunkent vann
290 gr.(6,5 dl) glutenfri lys melblanding eller vanlig mel
1/2 pose tørrgjær
1 ts sukker
2 ss olivenolje
Oregano og basilikum (den mengde du selv synes er ok, jeg bruker en liten neve av hvert)
2 tomater (finhakket)~
~~~~
1/2 dl olivenolje
4 ts grovt havsalt
Basilikum
~~~~
varm væsken til ca 37 grader.
Bland alt det tørre og ha i væsken.
Ha i tomater og basilikum og oregano.
Bland alt godt i kjøkkenmaskin.
La deigen heve under plast i ca 30 minutter.
Ha deigen i smurt langpanne 24x30 cm.
Heves i ca 30 minutter.
Lag fingerhull i deigen og hell over olivenolje,strø på havsalt og basilikum.
Stekes ved 220 grader i 20-30 minutter.

Ingen kommentarer: