20.06.2011

Småglimt fra hagefestival 2011

Plantelopper står klare for salg på midnattshagevandringa fredag kveld. Salget gikk også aldeles strålende, shoppinglysten er visst stor også i andre hagelag. :)

Hage og drivhus klart for besøk i sol fra klar, blå himmel. Festivalværet var i orden!

Komiteen har ordnet klar Samfunnssalen for innrykk. Her besiktiges plakater med bilder og beskrivelser av de forskjellige hagene som har åpent for besøk fredag og lørdag.

Så var det hele i gang, med kulturelt innslag fra Sigrid Randers-Pehrson og erklært åpnet av ordfører Svein Roar Jacobsen. Peter Korn fra Sverige var første foredragsholder, og selv om noen av de langveisfarende rakk fram først seint på kveld var det ganske fullt på stolradene.

Maria fra Horten noterer og hører godt etter, og Tove fra Dokka kjenner på jordprøve som Peter har sendt rundt i salen.

Hagelaget hadde også planteloppesalg på hagemarkedet på torget lørdag formiddag, salget gikk bra også her. Her er det et par tilreisende damer som kikker interessert oppi plantehengeren vår, mens Eli står klar for å hjelpe til hvis det blir spørsmål om plantene.

Kjell Dragland fra Draglands Planteskole på Grytøy så også ut til å ha godt salg. Han hadde visst ikke sett maken til kø - men så var det forskjellig interessant å finne til salgs her, også.

En Harstad/Sverige-delegasjon lunsjer i sola på torgbenken. :)

Mange spennende planter på utstillinga i Samfunnssalen.

Utover dagen var det mange foredrag å velge imellom. Her er det Sylvi fra Hokland blomster som deler tips og triks når det gjelder samplantninger og dekorasjoner. Spennede foredrag, hørtes det blant deltakerne i etterkant.

Et eget bord med auksjonsplanter var det også, og noen ble loddet ut på middagsbilletten. Blant annet var det flere typer Fritillariaer, som Magnar hadde fortalt om tidligere på dagen, spennende iriser og knall rød/gul lupin. Noen planter gikk fantastisk billig så noen gjorde seg noen kupp - mens andre planter kom høyt opp i pris etter spennende "matcher" når flere SKULLE ha samme planten.

Tor Smaaland trakk også mange tilhørere, og humoriserte om hager.

Så var det klart for middag ilag.

Buffetbordet var innholdsrikt, både på middag og kaker etterpå.

Etter middag fikk Peter Korn en midnattsoltur, hvor han fant flere interessante ting å fotografere.

De som var innom Birgits hage på fredag kunne se midnattsola i fjæra der, sånn her ser den altså ut...

Søndag var det ny runde med hagevandringer, og nye hager ble åpnet for besøk. Eli hadde sin egen variant av epletre.

Roald har mange busker og roser i hagen sin, men vi var usikre på hva dette var for en.

Han hadde også for mye gul lupinsøster, så her fikk man lov å forsyne seg. Indre Salten hagelags reiseleder tok ansvar, heiv seg på spaden og delte ut til de som ville ha.

Hos Arne Sølsnes var det også en gjeng duer på besøk.

Eli har et frodig parti når man kommer opp imot huset.

Arne Sølsnes har en frodig hage, og forteller gjerne om de forskjellige plantene og hans erfaringer med disse. Han har også trær som ikke alle har i sine hager på Sortland. Selv om han har haget i mange år kunne han også fortelle om nylige overraskelser - for eksempel ei lønn som dukket opp som høyt tre, som troll ut av eske. Hager utvikler seg alltid!

Ingen kommentarer: