04.06.2011

Gråværs-loppis, en suksess!

Som vanlig var planteloppemarkedet plassert ved Kvit- og Rødbrygga nord for parkeringsplassen til Skibsgården. På grunn av været vurderte vi å flytte, men fant ut at det var for seint siden vi ikke rakk å endre på annonseringen - men en stor takk likevel, til Esso for tilbud om innendørs lokaler! Og takk til Ellingsen for at vi får lov til å stå her i år igjen.

Forberedelsene i full gang, planter plasseres utover.

Også bakom bussen er det planteloppis. Varebilen var full av planter, i tillegg til disse to hengerne, to hengere til - og X antall fulle bagasjerom. Freydis og Ove Eirik stilte med campingbuss som varmestue, hjertelig takk for det også, den var virkelig bra å ha i dag! Her kunne man drikke medbragt kaffe, og få seg et stykke kake av Hannes supre tropiske aroma. Hjertelig, den var god! :)

Innimellom vanlige planter som løpstikkene (kjærlighetsurt) her, kan det stå mer uvanlige godbiter. Ser man nøye etter, kan man finne sånt som Lupin BEP (knall gul og rød når den blomstrer!) innimellom her på bildet... Det kan fort lønne seg å ha god tid hos oss.

Også her er det forskjellig som skjuler seg. Vanlige saker som luftløk, småhjerte og storkenebb, store akeleiefrøstjerner (ja, tusen takk til Sølsnes for alle plantene derifra - de gikk unna!) og saker som store løker martagonlilje, Primula Johanna, gammeldagse peoner og villpeoner.

Bussen fungerte også flott som plakat!

Litt spente på om noen vil dukke opp i det hele tatt, i dette trasige været... Njæææ, noe usikker ennå.

De første har begynt å komme, det er høvelig oppholdsvær og Ruth i kassen har god tro på at ho må ta imot en del penger!

Joda, blant annet tidligere leder Hermod Høwe stakk innom, her sjekkes prisen på en valmuesøster som gledelig skal betales.

Værmeldingen tatt i betraktning var vi heldige med været! Det regna kraftig i går i natt og i skrivende stund, men det var bare smådråper som kom under arrangementet. Folk strømmet til, blant annet denne jenta som fant seg to rosa blomster - ho falt pladask for tidligere nevnte Primula Johanna. Og den sto jo så flott i stil til jakken!

Økonomisk sett har vi all grunn til å være fornøyde, femsifret tall er talt opp. Tusen takk til alle som har bidratt så langt, dette kommer det helt sikkert til å bli artige aktivteter ut av.

- Fikk du ikke med deg årets planteloppemarked har imidlertid toget ikke gått ennå. Det blir plantesalg også under hagefestivalen, så følg med! Vi har mer igjen, og tar imot planter i løpet av de neste fjorten dagene også, om noen ikke rakk det heller denne gangen. Så ta kontakt om du har overskudd i din hage, som du vil gi til oss. (Helst pottet og merket, vi får det veldig travelt med forskjellig fram mot hagehelga.)

Ingen kommentarer: