09.05.2011

Kjempetrivelig priklekveld

Ei uke forsinket arrangerte vi priklekveld på Kleiva, 9. mai. Her kunne man betale inngangsbillett, og så få prikle fritt blant masse forskjellige planter. Hagelaget stilte med jord, planter og priklepinner, så hadde deltakerne med seg det de trengte av utstyr forøvrig - hansker, merkelapper, tusjer og så videre.


Utvalget var som vanlig variert. Stauder som Campanula (klokker) og Primula, sommerblomster som Tagetes, Asters og ringblomster i vanlige og uvanlige former, prydgress både som småplanter og frø, hvitveis-rhizomer, snøklokkeløk in the green, spiselige saker som persille, Physalis og tomatplanter, stiklinger av eføy og praktspragle - her var det masse å velge i.

En liten innføring i prikling først for de som ikke var så trenet eller kanskje trengte en oppfriskning. Helga og Ruth demonstrerte priklesnurrer på trenet vis. Det var en trivelig kveld, vi priklet og delte erfaringer, tipset hverandre om spennende planter. Små spøker ble slengt over bordene innimellom, ingen spisse albuer å se. "Håh, der fikk æ meg jammen en Magnar" lød det blant annet. (Physoclainia orientalis er ikke den mest vanlige planten og den har heller ikke noe norsk navn, så den ble populært kalt "en Magnar" siden frøene til planten opprinnelig kommer fra Magnar Aspaker...)

Priklekveld kan fortsatt anbefales, og vi håper allerede på å kunne arrangere en ny en til neste år. Dette er morsomt, sosialt og lærerikt! Takk for i kveld, alle sammen!

Ingen kommentarer: