24.02.2010

Flere nye på ferskingkveld

Tirsdag 23. februar var det tid for ferskingkveld igjen, og vi var som vanlig spente på om det skulle være noen ferskinger igjen - eller hadde vi "brukt dem opp" nå?

Men neida, det blir aldri tomt ser det ut for! Også i år kom det både erfarne medlemmer og ferskinger, og du milde hvor trivelig kvelden ble! Hele 12 ferskinger var innom, 28 kom det totalt på kvelden. Fem nye medlemmer fikk vi faktisk i løpet av kvelden. Var du på kvelden og angrer på at du ikke leverte inn skjema, er det bare å sende oss en e-post så ordner vi innmelding nå etterpå.

Ferskingpakke
Opplegget for kvelden var ganske likt det vi har hatt før, med litt forandringer for at det ikke skal bli det samme oppatt år etter år for de erfarne medlemmene. Det er jo viktig at de gidder å stikke innom også, slik at noen kan svare på alle spørsmålene som dukker opp i løpet av kvelden. Og det gjorde de denne gangen og.

Alle ble møtt i døra, med spørsmål om de var fersking. De som svarte ja fikk en "ferskingpakke" - i år besto den av et Hagetidend, informasjonsfolder om Sortland hagelag med kontaktinformasjon, program og henvisning til internettsiden, en bok som heter "Frø" og noen "ferskingark" med planteforslag, såtips og "prikling for dummies". Alle fikk også en gratis inngangsbillett, for trekninga seinere.

Mangfoldet innen Primulaene
Så hadde to erfarne damer, Rigmor Jensen og Olaug Vassbotn valgt seg ut noen Primula hver, som vi viste bilder av (takk for lånet Magnar) og så fortalte de om plantene. I tillegg viste vi en "bildemix" med enda flere, for å demonstrere mangfoldet skikkelig. Alle bildene er tatt her i området, så det var helt sikkert Primula som kan være vits å prøve seg på. Tema var nettopp å vise "Mangfoldet i Primula", som det het i pressemeldingen, hvor vi denne gang brukte bilde av en knall blå primula.

Informasjon og spørsmål
- Så var det informasjon om det de hadde fått i ferskingpakkene sine og om hagelagets aktiviteter. Underveis kom det spørsmål om forskjellig, da stoppet vi bare i det som er tema og tar opp spørsmålet med det samme - så fortsatte vi bare når vedkommende har fått svar. Det er bare fint at folk stiller spørsmål underveis i hagelagskveldene våre, det øker sjansen for at vi lærer noe nytt alle sammen.

Frø og kaffekos
Litt kaffekos og skravling rundt bordene. Ei av hagedamene våre hadde tatt med seg en boks med frøposer av egenhøstede frø, som det bare var å forsyne seg fritt av. Hun fikk boksen heilt tom tilbake, ikke en pose igjen. Det var nok også flere enn bare ferskingene som forsynte seg, det var forskjellig interessant i den boksen. ;) (Lilla valmuesøster, peon, en fin anemone...) Vi hadde også med oss bøker de kunne få titte i, og bildeheftene våre fra årene før var kjempepopulære. Også permen med alle utgavene av medlemsbladet "Hagelangs" gikk rundt bordene.

Gevinster!
Til slutt var det trekning på den gratis inngangsbilletten, og det var mange som vant! En hel del dro heim med småplanter av blodbeger, ei av damene våre har hatt voldsom spiring på frøene sine, hurra! Hagebøker hadde vi, og litt forskjellig annet snacks. Kanskje ikke så rart folk gikk smilende heim, det er jo artig å vinne.

Ingen kommentarer: