20.01.2009

Hederstegn til Rigmor Jensen

Den annonserte overraskelsen på årsmøtet, var at Magnar Aspaker (landsstyret i Hageselskapet) kom for å dele ut Hageselskapets hederstegn med diplom, til vårt mangeårige og engasjerte medlem, Rigmor Jensen.

Vi gratulerer hjerteligst, det er vel fortjent! I tillegg til diplomet fikk hun en fin nål fra Hageselskapet. Plantesenteret hadde sponset en fin bukett, og hagelaget selv ga en innrammet begrunnelse, årets bildehefte og en "Rigmor Jensen hagebok" med bilder fra Rigmors egen hage og forskjellige turer hun har vært med på sammen med hagelaget.

Det er vel kjent for de fleste hvilken innsats Rigmor stadig gjør for hagelaget, men for de som ikke hadde anledning til å komme på årsmøtet så legger vi begrunnelsen vi sendte inn som forslag, her:

"Hageselskapet på Sortland foreslår at Rigmor Jensen blir tildelt Hageselskapets hederstegn m/diplom. Hun har gjennom lengre tid virket aktivt og godt for hagesaken. Hun har over en tid hatt stor betydning for hagelaget på Sortland, og vi synes det er riktig at hun får denne utmerkelsen nå som hun har vært med å bidra til at vi for tiden har suksess og føler vi seiler i medvind. Dette har nemlig Rigmor mye av æren for.

Rigmor har ifølge medlemsregisteret vært sammenhengende medlem i Hageselskapet siden 1985. I Sortland hagelag sine protokoller dukker hun først opp i 1992, da hun flere ganger stilte hagen sin til disposisjon for hagevandringer. På den tiden var hun medlem i Sigerfjord hagelag, som eksisterte da, og var helt sikkert av de aktive der. I 1993 er det vedtaksført at hun gikk inn i styret i Sortland - og siden har hun jevnt deltatt aktivt i laget på mange måter. Rigmor har altså vært med i Hageselskapet fra storhetstiden da det var flere lag i Sortland, og de hadde arrangement med over 200 fremmøte.

Hun var også med da det var gått så langt nedover at det bare var noen helt få aktive i laget. "Det var vel fristende å gi opp da, men vi gjorde nå ikke det", har Rigmor selv sagt. Nei, hun ga ikke opp, men sammen med noen andre så var hun med helt til de hadde klart å få liv i laget igjen! Og hun er fortsatt med.

Selv om vi i dag er et aktivt hagelag, med mange som bidrar, så deltar Rigmor fortsatt og sprer sin hageglede. Det er vanskelig å liste opp hva hun bidrar med, det er det meste. Hun baker kaker til møtene (når vi andre baker en kake og tar med, har hun gjerne tre sorter). Hun er med i styret - og møter også hver eneste gang. Hun er sjelden fraværende når vi har arrangement, det være seg møter, kurs, dugnader eller annet.

Hun tar imot hagebesøk fra inn- og utland - busslaster, privatbiler og hagelaget når vi har vandring. Hagen hennes er åpen for alle, omtrent når som helst. Hun lærer oss opp i plantesåing når vi har kurs, og hun inviterer oss hjem til seg og mannen Dag når vi har avslutninger og lignende, da har vi hyggelig lag på terrassen i hagen deres.

Ikke minst, deler hun villig både kunnskap, hageglede og planter med alle som kan tenkes å være interessert. Kommer du innom hagen hennes, har du alltid noe med deg derifra. Det kan for eksempel være planter, men om det ikke er dèt så har du nok lært noe nytt. Det er ofte Rigmor som booker Frivillighetssentralen og ordner nøkkel. Hun er den som kommer først, og går sist. Hun har kontroll på lotteriet til møtene, og sørger alltid for at der er premier - både ting hun kjøper på vegne av laget, og ting hun tar gratis opp av sin egen hage for å donere. Da er det gjerne litt spesielle ting også.

Kanskje mest imponerende: Hun kommer med fullastet tilhenger og bagasjerom til hagelagets planteloppemarked, og dette er da i tillegg til alt hun har stått sammen med oss andre og pottet på plantedagen.

Ja, når vi lister opp slik kan det jo høres ut som Rigmor står alene, men det kan vi forsikre ikke er tilfellet. Men Rigmor har vært med å bygge opp et lag med mye aktivitet, og mye som skal gjøres. Hun har mange med seg som hjelper til, men det er jammen også mye hennes fortjeneste.

Det kanskje beste med Rigmor, er at til tross for at hun har vært med i årevis, så er hun åpen for nyutvikling i laget, og gleder seg stort for eksempel når vi drar til med ferskingkveld og det kommer mange nye til. Det er så tydelig at hun gleder seg over at hageinteressen spres. Ja, og når plantene hennes spres.

Vi synes denne imponerende innsatsen fortjener hederstegnet. Vi synes det er viktig at Hageselskapet viser at de setter pris på de lokale ildsjeler, som er med på å verve nye medlemmer. Damer som Rigmor er de som virkelig driver Hageselskapet!"

Sendt inn av et enstemmig styre.

Ingen kommentarer: