11.03.2008

Ferskingkveld mandag 7. april

Sekretær Belinda Karoliussen og ferskt medlem Hanne Johansen håper å møte mange nye fjes på fersking- kvelden.



Mandag 7. april kl. 19.00 på inviterer Sortland hagelag til ferskingkveld på Frivillighetssentralen. Det er gratis entré, og møtet er åpent for alle.

Er dette første sesongen din med hage? Eller har du kanskje vurdert å ta en tur innom hagelaget, men ikke riktig turt før? Da er det en fin anledning til å ta steget nå.

Denne kvelden legger vi spesielt opp for ferskinger, med god anledning til å prate hage og stille spørsmål. Nye og nysgjerrige er spesielt velkommen - ingen innmeldingsplikt.
Det er ingen som kan for lite til å være med! Det eneste du behøver er litt interesse for det som vokser og gror. Våre mer erfarne medlemmer stiller opp for å dele sin hageglede og erfarnger.

Ferskingplanter
Noen ferske hageeiere handler inn ut ifra "denne var fin"-metoden, uten å vite om den passer i vårt klima. Dette medfører gjerne skuffelse neste år når de ikke kommer opp igjen. Det er selvsagt artig å prøve seg på forskjellige planter. Likevel er det nok en fordel som fersk i hagesammenheng å skaffe seg en grunnstamme i hagen som består av fullt hardføre planter. Disse kan man være nokså sikker kommer igjen år etter år. På ferskingkvelden vil vi vise bilder av en del slike planter.

Noen prøver seg på å så planter uten helt å lykkes. Kanskje blir de bare kjempelange og knekker, eller de bukker under når de settes ut. Eller kanskje kom det ingen blomster første året? Sannsynligvis vil vi også fortelle kort om det viktigste du bør huske på når du skal ale opp planter fra frø - både sommerblomster og stauder.

Bøker og tips
Vi tar også med en del hagebøker og -blader du kan få titte i under møtet, og det blir hele tiden anledning til å stille spørsmål. Her deler vi villig av tips og triks innen hageverdenen. Visste du for eksempel at fyllet i bleier (geleen inni selve bleien altså) kan bløtes og blandes i jorda i krukker ute, for å holde bedre på fuktigheten? Vi har også tips om alternativ bruk av tynne strømpebukser.

Dersom det er ledige plasser vil det være mulig å melde seg inn i laget og bli med på medlemsturen til Tromsø botaniske hage 13.-15. juni.

Ferskinger som kommer får et tidligere eksemplar av Hagetidend, og et gavekort som kan benyttes på hagelagets loppemarked i år.

Ingen kommentarer: