10.03.2008

Program for Tromsøturen


Mye av programmet for turen vår til Tromsø ser nå ut til å være klart. Vi gjør oppmerksom på at det ennå kan bli noen endringer.

Husk frist for betaling av depositum 31. mars. 500 kr til konto nr. 45700803000. Merk innbetalingen "Tromsø" og navnet ditt, slik at vi ser hvem som har betalt.


Fredag

Bussen kjører fredag 13. juni kl. 16.30 fra Esso Havna. Vi regner med å ankomme på kvelden, sjekker inn og har det litt sosialt på hyttene før vi tar kveld. (Obs, hyttene skal betales ved ankomst!)

Lørdag
Bussen kjører kl. 09.30 til botanisk hage. Der møter vi Tromsø hagelag og venneforeningen som har lovet å ha åpen kafé. Det vil bli satt av god tid til å utforske hagen, og vi regner med en guidet omvisning. Vi spiser matpakke her før vi drar videre.

Så drar vi til Skavberg Planteskole v/Bjørn-Magne Thon. Her er det mye forskjellig å få kjøpt. Thon har et stort utvalg og selger ellers en gros, til Draglands m.fl. Hans planteskole har også fungert som planteskole for Botanisk hage, og Thon har hatt ansvar for en del av anlegg og beplatning her.

Når vi er ferdig her drar vi innom en butikk for å handle oss mat, og så tilbake til campingplassen. Her lager vi mat og spiser middag, før Tromsø hagelag kommer på besøk etterhvert.

Søndag
Når vi har kommet oss ut av hyttene, kjører vi senest kl. 11.00 til Ole Olsen i Balsfjord. Han har en innholdsrik hage. Vi har tidligere beundret bl.a. orkideer og rogn med rosa blomster her. Også han har hatt leveranser til Botanisk hage. Her blir vi delt opp i grupper for omvisning, og det blir også mulighet til å handle planter.

Så setter vi kurs mot Sortland med innlagt middagspause på Fossbakken Veikro. Beregnet ankomst Sortland litt utpå kvelden.

PS. Ta gjerne med noe "solid" å pakke plantene i, vi regner sterkt med at vi har med oss mye mer bagasje hjem enn vi dro oppover med.