08.05.2008

Plantemarked


Sortland hagelag pleier hver sommer å ha plantemarked. I år blir dette lørdag 7. juni kl. 10.00 (presis) ved Kvitbrygga. (I enden av parkeringsplassen ved Skibsgården) Dersom vi får inn ekstra spennende planter, vil det også bli en planteauksjon.

Plantemarkedet har de siste årene vært lagets hovedinntektskilde, og bidrar til at vi får råd til å invitere kunnskapsrike forelesere også fra andre kanter av landet.

For å få til planteloppemarked, trenger vi medlemmer som vil donere planter, og noen som vil hjelpe til med det praktiske arbeidet rundt dette. Vil du være med å bidra, kan du:
- ta kontakt med en i styret for nærmere avtale
- møte opp på drivhuset på Selnes mandag eller torsdag kl. 18
- Potte og merke plantene selv, og komme i god tid før markedet starter (aller senest 09.30) med plantene.

Litt om plantemarkedet:
Plantene vi selger på markedet er donert av medlemmene. Dette er i hovedsak overskuddsplanter som medlemmene får til overs når stauder vokser seg store, men det kan også være at noen har sådd flere planter enn de selv har bruk for. Dersom du har en plante som skulle vært redusert litt, kan du kanskje vurdere å gi oss overskuddet?

Det er en stor fordel for oss om du tar deg tid til å potte plantene du donerer selv. Husk å merke plantene godt med navn, så kan de som handler hos oss lettere finne ut mer om planten de har kjøpt, når de kommer hjem. I forkant av markedet vil vi arrangere felles plantedag(er), hvor vi møtes for å potte plantene vi har gravd opp fra hagene våre for å gi til plantemarkedet vårt. Så blir det litt sosialt også. (Det går også an å stikke innom her med ferdigpottede planter, bare for å slå av en hageprat - hvis man heller ønsker det.)

Også i forbindelse med dette plantemarkedet er vi avhengig av at medlemmene stiller opp og hjelper til. Ta kontakt og fortell hva du kan tenke deg å bidra med. Det kan være potter, planter eller praktisk hjelp. På selve plantemarkedsdagen trenger vi nokså mange til å hjelpe til med å ta imot betaling og svare på spørsmål. (Her setter vi opp vakter etter hva folk ønsker.)

Ingen kommentarer: