15.01.2008

Magnar Aspaker om skogbunnsplanter og Fritillaria

Mandag 11. februar viste Magnar Aspaker bilder av Fritillaria og Woodland-planter.


Magnar bor i Kila utenfor Harstad, og har derfor god kjennskap til vårt klima og hva som klarer (eller ikke klarer) seg her. Og det skal være sikkert - han har prøvd mye forskjellig!

Blant annet har han prøvd ut mange slag Fritillaria, som han skal fortelle oss om og vise flotte bilder av. Svartkrone (fritillaria camtchatcensis) er et eksempel. Flere eksempler finner du på Magnars hjemmeside. (Klikk på linken lenger ned i teksten)

Woodland- eller lundhageplanter som de også kalles, er opprinnelig skogbunnsplanter. Disse er ikke så glad i mye sol og sterk tørke, de vil nok heller ha det litt skyggefullt og fuktig. Blå valmuesøster er eksempel på en slik plante.

Magnar pleier å invitere til Hålogalandstreff, da samler vi i hagelaget oss i biler og kjører på besøk til Kila. På bildet ser du Magnar på treffet 2007 (fruen i grønn skjorte til høyre i bildet), peker og forklarer til en gjeng damer - både Troms, Nordland og Oslo representert.

Magnar har egen hjemmeside med liste over frø han har, bilder av planter i hagen hans, tips om såing av stauder og så videre. Han har også laget en bok, "Smågodt for staudegale" som han vil ha med på møtet for salg. (Det kan være lurt å bestille på forhånd, så kan du være sikker på at han tar med nok bøker.)

Ingen kommentarer: