20.06.2010

Flott jektetur i gråvær

Søndag 20. juni startet jekta kl. 10 fra Melbu, og satte kurs mot Sølferstrand ytterst i Olderfjord. Det blei ikke det aller beste været, men folk hadde kledd seg godt og det var dessuten bedre vær enn det hadde vært de siste dagene. Flere ble plukket opp i Stokmarknes, og jekta anløp Sølferstrand til beregnet tid. To små båter blei tatt i bruk for å ro folk i land, og så bar det av gårde til det gamle arboretet, til fots.

Da vi kom fram, lysna det faktisk så til tider hadde vi sågar sol! Fantastisk. Her var det mye spennende å se, og Frode Angell guidet oss på en utmerket måte rundt i området. Det var hans onkel som hadde den gamle planteskulen, i sin tid.

Vi fikk sett masse forskjellige trær som ikke er så vanlige her nord, ask og eik, redwood, sitka-gran, og det som antagelig er verdens nordligste thuja-skog er noen eksempler vi kan nevne. Der var også et prøvefelt hvor trærne var merket med skilt, og tilveksten blir målt med jevne mellomrom.

Frode lager material av egen skog, og hadde mange små bygninger i området, som også var spennende å se. Blant annet en snedig badstu, hvor man kunne demme opp bekken som gikk under, for å gjøre bading mulig nedi. Imponerende. Vi fikk også høre om **festivalen som arrangeres der inne.

Til slutt måtte vi haste tilbake til jekta Brødrene for å komme oss videre til Olaug og Arne som satt i Hokkabogen og ventet på oss. Det blei en sein kveld før vi var heime, men så hadde vi også fått se en hel masse.

Ingen kommentarer: