03.05.2010

Vellykket priklekveld på Kleiva

Det ble en vellykket priklekveld på Kleiva i dag, mandag 3. mai. 25 stykker møtte, og fikk prikle fritt av over 100 forskjellige sorter! Her var det både sommerblomster, stauder og urter.

Physalis, spesielle sorter Primula som du ikke får kjøpt verken i nærmeste hagesenter eller det neste, et kjempeutvalg i forskjellige typer ringblomster, chili, fire-fem sorter prydgress, ja det var bare å forsyne seg av hva man likte best. :)

Før selve priklekvelden hadde vi et ørlite priklekurs, med demonstrasjon av hvordan man prikler. Gratis priklepinner til alle som ønsket det, tusen takk til Konkel som sender slike til oss hvert år.

Vi håper å kunne gjenta arrangementet til neste år.

Hva er prikling?
Turbolotte har laget en enkel innføring i hvordan man prikler. Når man sår mange frø i et lite beger, blir plantene fort så store at de må tas fra hverandre, og plantes hver for seg. Dette kaller vi "å prikle". Det bør gjøres mens plantene er så små at røttene forstyrres minst mulig.

Hva er priklekveld?
Priklekveld har vi startet med etter å ha deltatt på et slikt arrangement hos Harstad hagelag. Hagelaget stiller med prikleplanter og jord, og du tar ellers med det du selv trenger av remedier, eksempelvis potter, merkepinner/tusj, esker/brett (for å sette pottene i når du har priklet), priklepinne og så videre. Vi tar oss en kaffepause underveis, så ta gjerne med kaffe/te/kakao på en termos, litt kjeks e.l.

Ingen kommentarer: