22.10.2009

Koselig med frø og løker

Tirsdag 20. oktober møtte 21 stykker opp på Frivillighetssentralen for ny hagelagskveld, og ble møtt med en ny reklame-rollup i gangen. Vi begynte med å selge de siste løkene fra fellesimporten vi har vært med på, og hvitveis i flere farger, iris og fritillaria fikk nye eiere. Det aller siste blir mulig å få kjøpt på hagelagets stand på Frivillighetsmessa. (30 kr for en pose med 5 rhizomer.) Det blir spennende blomstring i hagene til våren, dette er stort sett snakk om sorter vi ikke får kjøpt i butikkene her til lands.

Så var det som vanlig litt kaffekos og skravling rundt bordene, mens vi sendte rundt bokser og poser med frø og oxalisknoller man kunne forsyne seg av. Rigmor Jensen startet temaet "Hva gjør hagelagsfolk på denne tiden?" med å fortelle litt hva hun gjør, og så utvekslet vi erfaringer og forsøkte å svare på spørsmål som dukket opp.

- Man kan nemlig strekke hagesesongen til å vare hele året. Nå på høsten kan man sette løker og flytte på planter, ja eller kanskje grave et nytt bed som kan stå ferdig til planting når våren kommer. Når telen har kommet for godt litt seinere, blir det endelig tid til å planlegge neste år. Da noterer vi, leser i hagebøkene våre (og kjøper nye), bestiller frø og så videre. Staudefrøene skal gjerne stå ute om vinteren, disse kan man så når det er seinhøst/tidligvinter.

Til slutt var det tid for lotteri, og trekning av de grønne gevinster. Som vanlig et spennende gevinstbord, med alt fra høstkosepakker, til importløker og inneplanter. Også i kveld gikk mange fornøyde hjem med fine ting i handa.

Ingen kommentarer: