10.02.2009

Ferskingkveld

Tirsdag 10. februar var det ferskingkveld på Frivillighetssentralen. Til tross for at snøen lavet ned og flere måtte melde avbud på grunn av dette, kom det i tillegg til våre "faste travere" 12 ferskinger hvorav 5 meldte seg inn i løpet av kvelden!

Leder orienterte om hagelagets planer for året, og vi tittet i bøker og blader mens vi skravlet hage rundt bordene, og drakk en kopp kaffe. Så pratet vi litt om såing, delte erfaringer og tips, og alle ferskingene fikk seks sorter ferskingfrø for å prøve seg på. Vi delte også ut et ark med forslag til ferskingplanter her nord, og et ark med Turbolottes "prikling for dummies. Vi skal legge ut lista over ferskingplanter og såtipsene ut her i bloggen etterhvert, for de som ikke hadde anledning til å komme på ferskingkvelden.

- Vi hadde også lotteri med masse fine premier, og synes i det hele tatt det var en kjempetrivelig kveld! Håper på å se mange på det neste møtet - og er du en fersking som ikke hadde anledning i dag så er du hjertelig velkommen neste gang også, selv om det ikke står "fersking" i overskriften. :)

PS. En ting som vi glemte å si på møtet, var det med temperatur når man sår. Det er vanlig å ha høyere temperatur når man har pottene til spiring. Derfor setter man gjerne såpottene i en vinduskarm i stue, eller på badegulvet (de som vil ha det enda litt varmere) for å få fart på sakene, og så følger man med. Straks det spirer - sett det kjøligere, og med godt lys!

Ingen kommentarer: