14.09.2008

Kjempeartig traustøypekurs!

Sånn kan det bli seende ut når man støyper til hagen!


I dag søndag 14. september var det støypekurs i hagelaget. Om formiddagen møttes vi ved Esso Havna og kjørte ilag til Bjørnskinn, der Margrethe bor med mann og barn. Nå skulle hun lære oss om å staupe trau med både lettbetong (fiks ferdig i pose, bare tilsett vann) og hypertufa. (Den blander man torv i)
Her viser Margrethe fram noe av det hun selv har laget tidligere, som fine eksempler.

Det er ikke bare barn som synes det er artig å holde på i sandkasse. Her har vi fått låne barnas dunge for å lage støypeformer i. Vi lærte både å grave groper i sanden som form, og å støype i harde, ferdige former.


Her er foreløpig resultat, men helt hvordan det blir vet vi ikke før vi tar dem opp av sanden. Først må de herdes i noen dager. Vi laget både myke, runde plantekar, firkantede trau og fuglebad med bladform. (Eksempelvis avtrykk av et rabarbrablad.)

I tillegg til støypekurset fikk vi en liten hagevandring i Margrethes fine hage med masse artig, blant annet en flott steinmur og et praktseksemplar av en ildblomkarse.

- Margrethe er ikke fremmed for tanken om å ha et støypkurs til, kanskje i vår, hvis det er interesse! Vi som var med kan i hvert fall varmt anbefale dette. Vi har hatt en artig søndag.

Ingen kommentarer: